Közünk van a játékokhoz

Várólista - Október

2015/10/01. - írta: Szőke Dávid

Októberben is jelentkezünk a szokásos Várólista rovatunkkal, amibe most azért volt nehéz beválogtani a legjobban várt címeket, mert nagyon sok volt belőlük. Nehéz döntés volt, de döntöttünk. Íme a lista:

platebagszi2l.png

Októberben 3 játék az, ami érdekel és vélhetően gyarapítani fogja majd a polcomon a dobozokat. Az első az Animal Crossing: Happy Home Designer. Sokat gondolkoztam, hogy szeretném-e ezt a játékot, mert bár az AC számomra mindig is az egyik legkellemesebb játékvilágot adta, de a HHD egy spinoff, ami csak lakberendezésről szól. Mindenesetre úgy döntöttem, hogy kapni fog egy esélyt. És csak reménykedem, hogy az amiibo kártyák nem fognak teljesen csődbe vinni.
Másodiknak a Zelda: Triforce Heroes-t várom. Sőt az októberi címek között ezt várom a legjobban. Szeretem a Zelda játékokat és a Four Sword játékok is mindig is tetszettek. A TFH pedig annyi lehetőséget ad rá, hogy ne kelljen egyedül játszanom egy 3 fős játékot, hogy erre nem lehet nemet mondani. Zelda is és még multi is. Kell.
Hó végén még beesik majd a Minecraft: Story mode a Telltale-től. A Telltale játékai tetszenek és a Minecraftot imádom. Nagyon kíváncsi leszek rá, hogy a kettő együtt is jó lesz-e.

platefenrirxvii2l.png

Új hónap, és végre lezárul a Life is Strange története az ötödik rész megjelenésével, emiatt most ez a játék szerepel a várólistám elején, szerintem az év játék, nagyon megfogott a hangulata, és tényleg csak az az egy gondja van, hogy nagyon lassan, több mint két havonta, érkeztek az új részek, de a minőségükre nem lehetett egyszer sem panasz. 

Aztán az RPG éhséget csillapítandó, itt van a Tales of Zestiria, és mivel most előszór látogat PC-re a Tales of sorozat, mindenképp adok neki egy esélyt, hisz PC-n nagyon ritkák a hasonló J-RPG címek.

Bár a PS2 óta nem volt igazán jó pankrációs játék, ezúttal is várom a WWE 2K16-ot, hátha most már az igazi lesz, a tavalyi nem volt annyira rossz, ha megfelelően csiszoltak rajta, akkor egészen kellemes játék születhet

Az indie játékok közül három címre figyeltem fel, az első a One Upon Light, ami egy kedves puzzle játéknak tűnik melyben úgy kell teljesítenünk a pályákat hogy elkerüljük a fényeket, hisz azok halálosak számunkra. A második cím meg a Skyhill, ami egy általunk vezetett szállodában játszódik, és egy éjszaka szó szerint a pokol jelenik meg a helyen, nekünk túl kell élni tárgyak és élelem gyűjtésével, craftolásával és erősíteni a szobánkat és túlélni, vagy megpróbálni megszökni erről az elátkozott helyről. A harmadik és utolsó játék, a Sublevel Zero, inkább csak azért érdekel mert valamiért emlékeztet a Kingdom Hearts II gummiship pályáira, hisz egy úrhajót vezetünk, szűk terekben, és lőjük az ellenséget, ám mind ezt belső nézetből és permadeath-el.

plateldave2l.png

Érezhetően beindult az ősz, nemcsak odakint, hanem a kedvenc gépjeink képernyőin is. A hónap során több játék is érkezik majd, mely kifejezetten érdekel, az első a listán a The Legend of Zelda: TriForce Heroes, mely 23-tól lesz kapható, 3DS-re. Ez az új Zelda játék az előző A Link Between Worlds alapjaira épül, de többjátékos mókára van kihegyezve, az igazi játékélményhez szükség lesz még két másik játékosra is. 30-án pedig az egyik kedvenc játéksorozatom újabb része, a Shin Megami Tensei: Devil Survivor 2 Record Breaker kerül majd a polcomra. Ja, és aznap a Shovel Knight is kap végre dobozos kiadást.

PS4-re is erős lesz a felhozatal, 16-án érkezik majd a Dragon Quest Heroes: The World Tree's Woe and the Blight Below, mely a Hyrule Warriors-hoz hasonlóan, egy ismert játékvilágot kever össze a Dynasty Warriors játékmenetével. 23-án pedig újraéled a Guitar Hero sorozat, Guitar Hero Live címen, mely az előzetesek alapján nagyon jó lesz, a korábbi animált megvalósítást most valós videófelvételekre cserélték a készítők.

Wii U-n a Project Zero: Maiden of Black Water érdemel még említést. A világ többi részén Fatal Frame-ként ismert sorozat a túlélő horror kategóriába tartozik, melyben a főhőseink egy fényképezőgéppel felszerelve küzdenek az életben maradásért. Ez a mechanika érdekes GamePad használatot hozhat magával.

hhd.jpg

plateszdavid992l.png

Az Animal Crossing széria nagy rajongójaként elsők között rendeltem elő a sorozat legújabb, Animal Crossing: Happy Home Designer névre hallgat tagját. Az alkotók rájöttek arra, hogy a lakberendezés egy nagyon jó móka a sorozat részeiben, ezért egy egész játékot húztak fel most erre a sémára. Kíváncsian várom, hogy mivel tudják feldobni ezt a designer-témát - a méregdrága amiibo kártyákon kívül-, hogy ugyanolyan élvezetes legyen ez az alkotás, mint a New Leaf volt.

Ebben a hónapban érkezik a LEGO Dimensions is, ami egy remek ötleten alapul: ötvözzük a digitális és a valós LEGO-k nyújtotta élvezeteket! Sajnos a kezdőcsomagok ára "kicsit" magasra sikeredett, így végül elvetettem a beszerzést.

A Guitar Hero: Live egy remek alap a házibulikhoz, úgyhogy előbb-utóbb az is hozzám kerül majd, akárcsak a World Rally Championships 5, ami évről-évre egyre minőségibb rally élményt nyújt a rajongóknak. Kap egy remek újra-kiadást pár 3DS játék is - meglehetősen kedvező áron -, így valószínűleg azokból is hamarosan itt fog csücsülni pár darab a polcomon.

Mutassátok a Ti Várólistátok!

Címkék: Várólista
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pixelkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr847877362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ldave 2015.10.02. 10:59:46

Tényleg, a Life is Strange. Meg is feledkeztem róla.
süti beállítások módosítása