Közünk van a játékokhoz

A Nintendo NX lehet az első digital-only konzol?

2015/08/23. - írta: Fenrir XVII

project-nx_notizia-2.jpg

platefenrirxvii2l.pngEgy NeoGAF felhasználó szerint a Nintendo nemrég egy olyan konzol szabadalmát regisztráltatta, ami nem tartalmaz semmilyen optikai lemez meghajtót (ODD). De itt nincs vége a történetnek!

A szabadalom továbbá tartalmaz egy saját kijelzővel rendelkező controllert is (a Wii U-hoz hasonló módon). Lehet, hogy a Nintendo lesz az első olyan cég aki megpróbálkozik a digital-only féle terjesztéssel? Ugyanakkor a dolgok még változhatnak, hisz az NX megjelenése csak jövőre esedékes. A cég elmondása szerint mindenesetre, egy olyan innovatív platformról lesz szó, ami egy teljesen új koncepción fog alapulni. Jelenleg semmi biztosat nem lehet tudni, senki se cáfolta a hírt, ugyanakkor nem is erősítették meg, az se biztos, hogy az NX projekthez van köze.
De még nincs vége, ugyanis a tervek alapján úgy fest, hogy az NX tartalmazni fog egy kártya-olvasó slot-ot: a játékok ugyan olyan kártyán érkeznének mint a 3DS/2DS esetében, és nincs kizárva az sem hogy az új konzol kompatibilis legyen a Kyoto-i cég hordozható gépével. Ugyanakkor fontos leszögezni hogy ezek mind pletykák, semmilyen hivatalos megerősítés sem érkezett, mindenesetre érdekes fejlemény.

Én személy szerint féltem a Nintendo-t egy digital-only gép piacra dobásától, túl merész húzás lenne, ami komoly gondba hozhatnák a céget, azonban egy "hibrid" konzol-t már inkább eltudnék képzelni az N jövőjében.
Nektek mi a véleményetek? Mit vártok a nagy N úgy konzoljától? Digital-only? Otthoni-hordozható hibrid gépet? Nyilatkozzatok hát!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pixelkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr657726886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AntiPecksniff 2015.08.24. 17:05:53

Megint egy új Nintendo, de csak azért h kiadjanak új Máriót, Zeldát, Pokemont. Inkább a játékportfóliót kéne bővíteni, és nem ugyanazt az öt-hat címet újracsomagolni.
Ha nincs optikai lemezmeghajtó, kilővik a gyűjtő vénájú hardcore játékosokat, akik szeretnék birtokukban tudni a lemezeket és a hozzá tartozó egyéb merchandising cuccokat.

Fenrir XVII 2015.08.25. 14:09:06

@AntiPecksniff: Merchandising cucc így is lesz, és azért az is el kell mondani hogy már most sok olyan dobozos játék van amiben csak a játék kódja található meg, de igen, én még mindig azt gondolom hogy ez baklövés lenne a Nintendo részéről, a DS kártyákon érkeznének egy fokkal jobb lenne, de az borzasztóan megemelné az árakat (vagy, csökkentené a profitot), hisz egy blu-ray alig pár cent, a kártyákkal ellentétben. A portfólió bővítéssel egyetértek, bár nem az a baj, hogy a Nintendo-nak nincs elegendő játéksorozata, hanem az, hogy nincsenek külső fejlesztők, ezért még jobban kitűnnek a Mariok és Zeldák.
süti beállítások módosítása