Közünk van a játékokhoz

World of Warcraft, 10 év visszaesés

2015/08/05. - írta: ldave

0804_wow_data.png

plateldave2l.png

A Blizzard Entertainment a tegnapi napon egy gyorsjelentést tett a World of Warcraft előfizetői számairól.

A World of Warcraft legutolsó kiegészítője, a Warlords of Draenor, tavaly év végén jelent meg és az első reakciók nagyon pozitívak voltak a játékosok és a kritikusok részéről is egyaránt. Ez meg is látszott az eladásokon és a visszatérő játékosok számán, egy hónappal a kiegészítő megjelenése után újra 10 milliós előfizetői bázissal rendelkezett az akkor 10 éves MMO.
A kezdeti lelkesedés azonban gyorsan lecsengett, a tavaszi jelentésnél már csak 7 millió játékos volt jelen. A zuhanás azonban nem állt meg, a mostani adatok szerint jelenleg 5.6 millió aktív felhasználó van. Utoljára 2005 végén, még a Burning Crusade megjelensése előtt volt ilyen alacsony az előfizetők száma.

0804_wow_data.png

Úgy látszik, hogy hiába volt a sikeres témaválasztás (a Warlords of Draenor története során a WoW világának a múltjába, a népszerű ork hódítók korába utaztunk vissza), a játékmenetbe hozott változtatások nem tartották meg azt a 10 millió játékost, akik a kiegészítő elején újra bizalmat szavaztak a Blizzard koros MMO-jának.

A WoW jövőjéről pár nap múlva kapunk majd friss híreket, ugyanis a most zajló kölni Gamescom során, augusztus 6-án mutatja majd be a Blizzard a következő kiegészítőt. Az már szinte biztos, hogy nehéz dolguk lesz a korábbi játékosok visszacsábításában.

Persze a Blizzard nem csak egy lábon áll, a WoW csak egyike, most még talán a legnagyobb, a cég játékainak. A Diablo 3 nemrég jelent meg bizonyos ázsiai régiókban és már 30 milliós eladásnál tartanak világszerte. Az ingyenesen játszható Hearthstone és Heroes of the Storm játékosszáma pedig napról napra növekszik, közben készül a tavaly bemutatott Overwatch, a Starcraft 2 történetét lezáró Legacy of the Void pedig hamarosan a boltokba kerül.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pixelkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr1007680364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása