Közünk van a játékokhoz

A Jó, a Rossz és a Csúf - Avagy a Gyűjtői kiadások tengere!

2015/07/15. - írta: Fenrir XVII

seven-meme.jpg

platefenrirxvii2l.pngA nemrég bejelentett Call of Duty Black Ops 3 Juggernog Edition mini-bárral megspékelt kiadása elgondolkodtatott azon, hogy ugyan ezek miért "limitált" kiadások? Nagy részük nem hoz semmi értelmeset vagy éppen értékeset a vásárló életébe, és nem is igazán limitáltak, hisz sok évre rá is nyugodtan találni példányokat, akár újakat féláron, és általában az az ár is sok a tartalomért cserébe. De persze vannak igazán jó és a játékhoz remekűl passzoló kiadások is, lássuk hát őket!

A Jó!

Uncharted 2: Among Thieves Fortune Hunter Edition

unchartedfortune.jpgÉn ezt hívom limitált kiadásnak. A csomag soha nem érkezett meg a boltokba, helyette csak pár példány készült belőle, és a PlayStation Blog-on meg a Naughty Dog által lettek elajándékozva, különböző nyereményjátékok által. Hogy mit tartalmaz? A Naughty Dog munkatársai által aláírt dobozt, egy artbook-ot, néhány DLC kódot és a játékban feltűnő Phurba tör tökéletes másolatát. Az a tény, hogy soha nem került forgalomba, az egekig emeli eme kiadás árát (és értékét), bármely gyűjtemény koronája lehetne. (Ha valakinek itt Magyarországon megvan, kérem jelentkezzen!).

Bioshock 2 Special Edition

latest.jpgRengeteg limitált kiadás rendelkezik zenei CD-vel, de hány ilyen rendelkezik ugyan ennek a cd-nek a bakelit változatával? Nem sok. A Bioshock 2 lehet, hogy nem volt a legjobb folytatás, de a 30 oldalas igazán minőségi artbook, a poszterek és az előbb említett CD-Bakelit kombó, az egyik legstílusosabb limitált kiadássá teszik, amit még akkor is érdemes a gyűjteményünkben tudni, ha nem vagyunk a sorozat rajongói.
P.S. Apró, de vicces infó, hogy csak hónapokkal a megjelenés után fedezték fel a poszterek hátulján lévő titkos Andrew Ryan ellenes szövegeket, kiváló!

Ni No Kuni: Wrath of the White Witch Wizard’s Edition

ninokuniwizardsedition.jpgKevés elbűvölőbb játék van a Level 5 és a Studio Ghibli alkotásánál, ennek megfelelően a limitált kiadása is bájos.
A Drippy plüss még nem feltétlen, de a Varázslók Kézikönyve teljes nyomtatott példánya már igen. Persze, a játékban megtalálható és sokkal könnyebben áttekinthető, de egy lefordított, kézben tartható változatnak mindenképp megvan a varázsa, ami kevés más limitált kiadás mondhat el magáról.

 

Lunar 2: Eternal Blue Complete

lunar2.pngA PlayStation játék észak-amerikai kiadása egy két oldalas poszterrel, kemény borítós útmutatóval, a főbb szereplők papír "állványaival" és egy kimagasló minőségű nyaklánccal ami a a húsnő, Lucia ékszerének mintájára készült. Mindez persze nem olyan különleges, de ha azt nézzük hogy mindez 2000-ben történt (és a '99-es Lunar 1 sem szégyenkezett tartalomban), és nem milliárdos kiadók támogatásával, hanem egy kis csapat ajándéka, minden J-RPG rajongó számára készült, sokkal nagyobb értékkel bír.

+1) Saints Row IV Super Dangerous Wad Wad Edition

c645881b955574be6e5cc418c85a7520.jpgNa igen, erről gondolom majdnem mindenki hallott, aki nem, annak álljon itt a csomag tartalma: Saints Row IV: Commander in Chief Edition, egy jegy ami feljogosít egy űrutazásra a Virgin Galactic-al, 1:1-es Dubstep Gun másolat, egy napos kém kiképzés, egy éves tagság az E25 Super Car Club-ba és egy Lamborghini Gallardo, a vevő által választott bármely plasztikai beavatkozás, egy napos vásárlás egy személy vásárlóval (ne kérdezzétek mit takar...), 7 éjszaka 2 ember számára a Washington-i The Jefferson Hotel-ben, túsz mentés kiképzés, egy Toyota Prius és 7 éjszaka a Burj-al-Arab Top Royal Suit-jében (repülő jeggyel együtt).
Az ár? Potom 1.000.000$.

+2) Dead Island Riptide Zombie Bait Edition

zbe.jpgNos...őőő... igen... sokat nem lehet erről mondani, minden ott van a képen, elég nagy port is kavart a dolog, a bejelentés után úgy is tűnt, hogy nem fog megjelenni, azonban a Deep Silver "elképesztően limitál mennyiségben" (hogy a kiadót idézzem) szállított néhány angol és ausztrál boltnak ebből a kiadásból. A célnak mindenesetre tökéletesen megfelelt.

+3) Grid 2 BAC Mono Edition

grid_2_mono_edition_13694021589286.jpgHa szerintetek 15 ezer Forint túl sok egy játékért, ugorjátok át ezt a bekezdést, ugyanis a maga 188.700$-val a Grid 2 BAC Mono Edition minden idők legdrágább forgalomba került játéka, annyira, hogy csak 1-et csináltak belőle. Hogy mit kap a kedves vásárló a pénzéért? Egy egyedi Grid 2 festéssel rendelkező BACK Mono sportautót, mellé egy teljes pilóta felszerelést (sisakkal, persze), egy PS3-at és a játék is ott lesz valahol. Kár, hogy a hírek szerint Deadmau5 már megvette, éppen összegyűlt volna rá a pénz :(

A Rossz!

Watch Dogs

watch-dogs.jpgA kép magáért beszél.

A Csúf!

Fable II

518948-fable2lech1.jpgA Fable II limitált kiadása nem hangzott rosszul, papíron legalábbis, hisz tartalmazott volna egy prémium dobozt, öt nyomtatott "Fate" kártyát, egy Hobbe figurát, egy Halo témájú exkluzív DLC-t és a "hogyan készült" DVD-t. Ám nem sokkal a megjelenés előtt a Lionhead Studios bejelentette hogy "gyártási nehézségekbe" ütköztek, emiatt a különleges kiadás minden különlegességtől mentesen fog érkezni, nincsen szép doboz, nincs többé kártya és kis Hobbe sem, a kiadó ingyenes .pdf-el és ingyenesen letölthető OST-vel akart kedveskedni, ami javarészt az első Fable zenéit tartalmazta. A játék aztán végre megjelent, csak hogy kiderüljön, a "hogyan készült" DVD olyan felvételeket tartalmaz amiket már előtte ingyenesen meglehetett találni a neten, és a DLC kód is hiányzott, hisz azt közben mindenki ingyen megkapta, tehát az egyetlen különlegessége a papír tok maradt...

Halo 3 Limited Edition

h3ce_tin_beautyshot_bbfc_jpg_jpgcopy.jpgA Halo 3 ugye két különböző limitált kiadásban jelent meg, a Legendary Edition, ami tartalmazta Master Chief sisakjának másolatát, na meg az "egyszerü" Limitált Kiadás, ami a sisakon kívül ugyan mindent tartalmazott, csak egy gond volt vele, hogy a DVD tok annyira hibás volt, hogy szállítás közben a lemezek elmozdultak a helyükről, és annyira összekarcolódtak, hogy a játék el sem indult.

Star Wars The Force Unleashed 2 Collectors Edition

3362_competitionwinstarwarstheforceunleasediilimiteded03_h.jpgEgy deformált 2GB-os USB Stick. Ennyi a "Gyűjtői Kiadás" tartalma. Persze az USB-n megtalálható néhány háttérkép, és a játék forgatókönyv szerűsége. Ez minden? - kérdezheti a kedves vásárló. Igen. - válaszolhatja zavarában az eladó. Ennyi...

Természetesen közel sem teljes a kép, ezek csak az általam felsorolt kiadások, úgymond személyes kedvencek, elmaradtak a Metal Gear Solid kiadások, a különböző CoD-ok kiadásai (amiket őszintén szólva, nem tudok egy kategóriába sem besorolni), az Assassin's Creed 1 (a rossz) és a 2 (a jó) limitált kiadásai, meg hát, az olvasók véleményére is kíváncsi vagyok. Számotokra melyik a legjobb, legrosszabb és legérdekesebb kiadás?

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pixelkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr817630150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magnar 2015.07.16. 03:07:57

Nézz rá a Titanfall gyüjtői kiadásra :)

Fellegjáró Marci 2015.07.16. 10:41:42

God of War 3 Collector Edition

Fenrir XVII 2015.07.16. 17:54:12

@Magnar: Ránéztem, és bár szép, nem ad hozzá sokat a játékélményhez, csak jól mutat a polcon, de persze, egy Top10-be simán bekerülne :)
@professional: Úgy mint a GoW3, mind2 nagyon szép.
Az egyik kedvencem pl. az Arkham Knight Limited, a Batman szoborral, impozáns

Szőke Dávid · http://ninten.blog.hu 2015.07.18. 22:12:22

Ha szóltál volna, hogy kell a GRID 2 Mono Edition, akkor nem veszem meg...

Fenrir XVII 2015.07.18. 22:29:13

@SzDavid99: Most jössz nekem 1-el, legközelebb én hozom el :D
süti beállítások módosítása