Közünk van a játékokhoz

Mobil szorakozás!

2015/07/28. - írta: Fenrir XVII

snakeangry.jpg

platefenrirxvii2l.pngA mobil játékok egy ideje már meglehetősen elterjedtek, sokan úgy vélik hogy ez rossz a játékiparra nézve, mások meg, hogy mindig jó ha van alternatíva, én személy szerint a második csoportba tartozom, én örülök nekik, PSP-n is néhány komolyabb játéktól eltekintve, inkább a Minis felhozatallal töltöttem el a legtöbb időt.
De ez az írás most nem akar választ találni erre a kérdésre (lehetséges egyáltalán?) hanem csak bemutatni nektek az általam jelenleg legtöbbet játszott, javarészt ingyenes, mobiljátékokat.
Kezdjünk is bele!

Jetpack Joyride [ingyenes]

qntt3b_vw4nzodugh7jhl1apw8ri4pw0gzefamrwq82gy-h3pgzpypebv-33vd9xwei_w300.pngBarry Steakfries-ről bizonyára sokan hallottak már, elképesztően sikeres lett, pedig eleinte csak a "Fruit Ninjás srácok" új próbálkozásának indult, egész nagy siker lett belőle, nem is tudom hány órát töltöttem el a társaságában, előszór PSP-n, aztán PS3-on és mostanság mobilon, nagyon rámenős játék tud lenni, szinte kieröszakolja az emberől a híres "még csak egy menet" mondatot, és szabályszerűen sikerrel is jár... A játék amúgy egy egyszerű endless-runner, de bájos humora, ösztönző játékmenete számomra a többi fölé emeli, de a nagy sikerre való tekintettel, kétlem is hogy valaki még ne hallott volna róla, ha mégse, mire vársz? A játék mindenhol megtalálható, FB-tól, iOS-n át Android, PSP, PSVita, PS3, Windows Phone és Blackberry-ig bezárólag mindenhol játszhatsz vele!

Monument Valley [920,00 HUF / iOS: 3.99$]

emga-jtfhj934ooqwtz797wixjat9r5mhzocjr9nqfwjrkbbepnkjfle5du2fgnnc-0_s0.pngA Monument Valley-röl nekem leginkább a PSP-s és PS3-as Echochrome jut az eszembe, nem tudom hányan játszottatok vele, de egy környezetre épülő puzzle játékról van szó, lehetőségünk van forgatni forgatni a játékteret, ez által hozva létre utakat, amik aztán a kijárathoz vezetnek. A Monument Valley is hasonló, bár itt nem csak az egész játékteret lehet forgatni, van amikor csak néhány elemet, van amikor tolni kell pálya részeket stb. A stílusa élkepesztően letisztult és elegáns, végig képes beszippantani a játék mesés hangulata, véleményem szerint, az ő 900 forintjával a legjobb ár-érték arányú mobil játék a piacon. Én nagyon örülnék ha egyszer még PC-n is tiszteletét tenné, hisz semmi irigyelni valója sincs a "nagyoktól".

Badland [Android: demo, iOS: 0.99$]

ie_rri9ulig85xgm0rvrwn_3fwjib9duzhpmj8a7pxznbhhasaa6rcqxbuygeyddgxc_w300.pngA Badland is az endless runner kategóriába sorolható, azonban egy cseppet összetettebb mint a Jetpack Joyride, az irányítás a(z akkor még nem létező) Flappy Bird-öt idézi, egy érintés, és kis szőrcsomónk egyet csap a szárnyaival, aztán megint lassú ereszkedésbe kezd, azonban itt nincs vége, egyrészt a karakterünknek lehetősége van megnőni vagy épp összemenni, osztódni és a pályán fellelhető bónuszok segítségével, pattogóvá vagy épp ragadóvá válni, ezeket a tulajdonságokat kihasználva kell hogy felfedezzük a gyönyörűen megrajzolt erdőnket, és megtudni hogy mi is pusztítja szeretett otthonunkat, a játék Androidon "demo" formájában ingyenesen letölthető (a többi szintet játékon belül vásárolhatjátok meg), iOS-en 0.99$ és nemrég Steam-en is megérkezett a Game of the Year kiadással.

Voxel Rush 3D: Free Racer [ingyenes]

sp0ubzu1vvofbzutyogf9helytn2dzqm7o_nry30b9cez2npnnnssxlyapmwkdc0oa_w300.pngA Voxel Rush olyan mintha a WipeOut és a Tron szerelemgyereke lenne, elképesztő sebességgel száguldunk minimalista felhőkarcolók közt, ám ez így kicsit unalmas lenne, száguldásunkat feldobni hivatottak az adott időközönként előjövő különleges jelenségek, mint az összedőlő felhőkarcolók, a földrengés, a feje tetejére álló világ, és ha ez még nem lenne elég, plusz pontok járnak a Burnout-ból hiressé vált "Near Miss-ek" után, a pályán elszórva felvehetünk pajzsokat, szorzókat, és bullett time-ot idéző "kockákat". Ja, és multiplayer is van benne, többet nem is igazán kívánhatnánk, hisz a játék ingyenesen letölthető a Play Áruházból és az Appstore-bol egyaránt ;)

Hitman GO [2 256,00 HUF / iOS:4.99$]

lvuq6bhpsdosvmdlmitgfdnrnsastxa1v4-js90lfesez3ppxcq1i9ngiekmshorbkw_w300.pngNagy valószínűség szerint, ha összekevernénk sakkot és valamelyik régi Final Fantasy körökre osztott rendszerét, a Hitman GO jelenne meg végeredményként. Adott egy társasjáték szerű terep, rajta a követendő útvonallal, ellenségekkel, számunkra hasznos tárgyakkal na és persze mi is itt vagyunk, és úgy kell a pálya végére jutnunk, hogy ellenséges bábuk ne lássanak meg, erre a 47-es ügynök összes ismert eszköze rendelkezésünkre áll, de ez mégse a szokásos Hitman, itt nincs improvizálás, mindent precízen ki kell számítanunk, ha sikerrel akarjuk teljesíteni a pályát.

Slayin [ingyenes]

7wo9fq8w57vgtmgncilqj-u5qe3z3qa8tduwuxgr70bqc9pzciyuqwddz_tq5rg9_c8_w300.pngMint ahogy a játék leírása is elmondja, a Slayin az első "végtelen" akció RPG, karakterünk, aki lehet Lovag, Varázsló vagy épp a Tolvaj, adott egy aréna ami a képernyő két széléig terjed, és ide áramlanak be az ellenségeink, akik csak arra várnak hogy mi neki mennyünk, és kardvégre szűrjük őket, egyetlen másik fegyverünk, az ugrás, de ha meghaltunk, kezdhetjük előröl, a grafika és a zene igaz retró élményt okoz, és még a telefonunk is úgy fog kinézni mint egy igaz NES gamepad, a megfelelő skin-t kiválasztva! A játék ingyenes, Androidra és iOS-re egyaránt.

Punch Quest [ingyenes]

gvujmjsi_vnkyc7fqy3ezmfzx65jl9gzvbqhf5skd9fjrcprkg2uqqqdmahxxc3yq3cf_w300.pngHa röviden leakarnám tudni a Punch Quest leírását, akkor mondhatnám azt is hogy a Jetpack Joyride retró-ba öltözött kistestvére, de ez nem fedné az igazságot, hisz itt is egy endles runner-el van dolgunk ugyan, de itt nem ugrunk, itt ütünk, sokat, keményen, mert itt bizony az ökleinkre lesz szükségünk, ha valakinek esetleg nem lett volna egyértelmű a címet látva, minél jobban össze kell kötnünk az ütéseinket (és a védekezéseinket) hogy kiverekedjük magunkat a castlevania-t idéző kastélyról (igazából nem tudom van e más helyszín, nem vagyok igazán jó benne :D), útjaink során szerzett aranyból vásárolhatunk újfajta ütéseket, kinézeteket stb. is. Androidon és iOS-en elérhető, kerek 0 magyar pénz ellenében ;)

2 Cars [ingyenes]

oahq5tayerw9jhzeucv3_q9e9fpj70a7d_basynjgixxjkoz5zvy6tano3xrx2l-dfij_w300_1.pngA 2 Cars-ban szükségünk lesz a reflexeinkre és a koordinációnkra, adott ugyanis egy négy sávos autópálya, ahol a két jobb oldali sávban a kék kocsi halad, a két baloldaliban meg a piros, a képernyő két széléit érintve váltunk sávot a megfelelő kocsival, így kell kikerülnünk a szembejövő kockákat és felszedni a csakugyan szemből érkező köröket, de vigyázzunk, mert egy kört sem veszíthetünk el, ha mégis, jön a mobil játékok legrettegettebb ellensége, a retry gomb! Ez a játék is ingyenese elérhető a Play Áruházban és az App Store-on.

Duet [ingyenes]

jitp5357bkttk6c9hfcogjk8821ltjgag59mltp-829a42jiwrtohctaz5oxz7tyldqn_w300.pngA Duet egy reflex játék, adott egy kör, a két szélén egy piros és egy kék pont, ezt a kört kell forgatnunk az óra mutató járásának irányában, vagy épp ellenkezőleg, hogy elkerüljük a folyamatosan felénk közeledő akadályokat, egészen sok szint van, és mindegyik tartogat valami új elemet, ajánlott fülhágatóval játszani, hisz a zenéje sokat hozzátesz az élményhez ;) Természetesen őt is megtalálhatjátok a Play Áruházban és az App Store-ban.

Elérkeztünk hát a listám végére, ami szokás szerint nem teljes, kimaradt a Rope n' Fly, a Run Sackboy Run, Unpossible, Geometry Dash stb., de kétlem hogy valaha is képes leszek egy rendes listát írni. De igazából nem is az a célom, csak hogy bemutassam mivel szoktam elütni az időt cikkezés unalom helyett. És Te kedves olvasó, mivel szoktat eltölteni üres perceid mobilon?

P.S. Nincs ugyan listában, mert még csak iOS-en érhető el, de a Fallout Shelter-t nagyon várom, az Apple tulajok ódákat zengenek már róla, és augusztusban már az Androidos felhasználok is rátehetik a kezüket.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pixelkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr277661158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ldave 2015.07.29. 11:44:45

Amikor megjelent a negyedik generációs iPod Touch, vettem egyet és eléggé belevetettem magam a mobiljálokba, ráadásul akkoriban a legtöbb ilyen játék még fizetős volt, nem pedig a f2p, szóval költöttem is rá, bőven. De valahogy nem igazán fogott meg a dolog, a gombok hiánya nekem zavaró.

A legtöbbet az ügyességet és pontosságot nem igénylő, menű alapú játékokkal játszottam, mint a Game Dev Story vagy a Grand Prix Story.

Fenrir XVII 2015.07.30. 12:03:29

@ldave: Na igen, engem is nagyun tud zavarni a gombok hiánya, pláne mikor az "minnél keményebben nyomod annál jobban megy" rabja vagy, kicsit veszéyes:D
A metal Slug-ot próbáltam ki, gondolván egy kis nosztalgia jó lesz, de egyszerüen nem találtam magam jól vele, folyamatosan elcsúsztak az újjaim. Szerencsére már nem csak portok vannak ;)
süti beállítások módosítása