Közünk van a játékokhoz

FlashBack 01 - The Terminator (NES)

2015/07/26. - írta: GoDach

Szevasztok Gamerek!

plategodach2l.pngElkapott a retro hangulat és az első blogomnak is meg kell már születnie a Pixelközön, így arra gondoltam, indítok egy blogsorozatot. Ha lúd, akkor legyen kövér. Ebben a sorozatban, a végigjátszott játékokra emlékezek vissza, ami most jelenleg 329-en áll. Gyerekkorom óta imádok játszani, így elég sok stuffal találkoztam már. Folyamatosan listát vezetek, így nem nehéz visszalapoznom és keresnem egyet.

Mivel most volt nemrég, az egyik kedvenc univerzumomat feldolgozó film, a Terminator, annak is az 5. Genisys része, így a választásom a Nintendo Entertaiment System masinájára megjelent (továbbiakban NES) Terminator első részének feldolgozására esett. Lássuk hát, mit nyújt, ha valaki betolja a kazettát a foglalatba és START-ot nyom a The Terminator-ra.

Indítás után, mára már kicsit bosszantó, mégis ha valaki gyerekkorában sokat játszott vele, örökre emlékezetbe égő zene cseng fel. Választási lehetőségünk a mai játékokhoz képest, szinte nulla, így indítsunk is rögtön és vágjunk bele Sarah Connor megmentésének kalandjaiba.

Akinek még nem esett volna le, tehát a főszereplő a játékban maga Kyle Reese aki felett megkapjuk az irányítást. A történetet a jövőben kezdjük, ahol pár pályán keresztül az a feladatunk, hogy eljussunk a Skynet központjába és visszatérjünk 1984-be. Számos ellenségen és pályán átküzdve magunkat, a film teljes történetét végigjátszatjuk, és a végén saját magunk tehetünk pontot az I-re és kapcsolhatjuk be a sajtolót.

Ellenségek terén, egyáltalán nem lehet panaszunk. Bár a The Terminator, egy úgy nevezett Side-scrolling, shooter (2D oldalnézetes lövöldözős) játék, a programot próbálták kicsit megspécizni, így autós üldözések a jövőben és a múltban is szerepet kaptak. Találkozhatunk beépülő egységekkel, emberformában és csak a fémváz kinézetű terminátorokkal is. A fentebb említett autós üldözések során, így belefuthatunk a jól ismert HK-kba, a jövőben punkokkal, rendőrökkel, kutyákkal is harcolhatunk, tehát a változatosság egy NES játékhoz képest garantált.

Aki szereti az első részt és nincs baja a pixeles grafikával, na meg szereti a kihívást, mert a nehézség is szintén garantált, annak bátran merem ajánlani.

Játsszatok!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pixelkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr337655416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása