Közünk van a játékokhoz

Hironobu Sakaguchi meglepődött a FF VI jelenlegi népszerűségén

2015/09/08. - írta: ldave

ff6_art.jpg

plateldave2l.png

A japán Final Fantasy sorozat egyike a legrégebbi, még ma is futó játéksorozatoknak. Nem is csoda, hogy az évek alatt megjelent sok-sok részből minden rajongónak megvan a saját kedvence, legyen az akár a kezdeti Nintendo érából vagy az azt követő PlayStation korszakból. Ha ma összesítenénk ezeket listákat, az 1994-ben SNES-re megjelent Final Fantasy VI minden bizonnyal az elsők között végezne. Ez azonban nem volt mindig így.

Az amerikai USgamer magazin készített egy interjút a Final Fantasy szülőatyjával, Hironobu Sakaguchi-val az új mobiljátéka, a Terra Battle kapcsán, ahol a kérdező kicsit kitért a legendás játékdizájner múltjára is. Ekkor került szóba a Final Fantasy VI és a mai napig tartó népszerűsége, főleg Japánon kívül. Magát Sakaguchi-t is meglepi ez a jelenség. Állítása szerint amikor maga a játék 1994-ben megjelent angol nyelven, nem igazán volt sikeres. Az eladások jócskán elmaradtak az előző részhez képest. Pontosan emiatt döntött úgy az akkori Square csapata, hogy a következő résznél nagyobb karaktermodellekkel dolgoznak majd, mert úgy gondolták, hogy az kell ahhoz, hogy nyugaton is sikeresek legyenek. Ennek lett az eredménye a Final Fantasy VII, ami minden korábbi rekordot megdöntött.

Nektek volt olyan játék ami a megjelenésekor nem igazán keltette fel a figyelmetek, azonban évekkel később az egyik kedvencetek lett?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pixelkoz.blog.hu/api/trackback/id/tr157770454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása